Hårdsmält om hårdkokt

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-4, Notis

Carroll John Daly anses vara den förste författaren som skrev hårdkokta deckare och Mickey Spillane var den författare som så att säga löpte den hårdkokta linan fullt ut med sina böcker om Mike Hammer.

Daly hade en privatspanare som han kallade Race Williams. När Spillane stod på toppen av sin karriär skrev han ett beundrarbrev till Daly och talade om att hans egen Mike Hammer och Dalys Race Williams kunde ha varit tvillingar. I brevet skrev Spillane också att den ende författare som påverkat honom var Daly. Han hade dennes deckare och tagit intryck av dem på 30-talet. Nu hamnade brevet inte hos Daly utan hos Dalys agent. Hon tog genast brevet till intäkt för att stämma Spillane för plagiat. Daly var ovetande om detta tills någon påpekade det för honom.

Daly, som då inte fått ett beundrarbrev på 25 år höll på att få slag, gav sin agent sparken och skrev ett brev till Spillanes förläggare och bad tusen gånger om ursäkt.

Hela Spillanes fanbrev finns att läsa ute på Internet.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22