Hans Rosenfeldt kommer med egen deckarserie

Apr 7th, 2020 | By | Category: 2020-04 apr, Notis

Hans RosenfeldtI september ger Hans Rosenfeldt ut sin första egna spänningsroman, Vargasommar, den första delen i en kriminalserie om Haparandapolisen Hannah Wester. Den ska finnas i butik 21 september.

Han är känd som skaparen till tv-serierna Bron och Marcella och har tillsammans med Michael Hjorth skrivit sex deckare om kriminalpsykologen Sebastian Bergman. Nu ger han för första gången ut en egen spänningsserie som redan sålts till sex länder.

Vargasommar utspelar sig i Haparanda, vid gränsen till Finland. När det visar sig att en varg som hittats död i skogen har rester av en människa i magen förstår Haparandapolisen Hannah Wester att det här inte blir en sommar som alla andra. Den döde som vargen ätit av kan snart kopplas till en blodig knarkuppgörelse i Finland. Hannah och hennes kolleger börjar vända på alla stenar för att ta reda på vad som hänt. Men tiden är knapp, det finns andra som är på jakt efter bytet.

– Det här är första gången på väldigt, väldigt länge som jag skrivit något på egen hand. Sebastian Bergman-serien skriver jag tillsammans med Micke och alla manusprojekt är alltid mer eller mindre lagarbeten. Så Vargasommar blev mer av en utmaning än vad jag trott att den skulle bli samtidigt som det fanns en oerhörd lust i att efter så många år i branschen få göra något som kändes helt nytt och spännande, säger Hans Rosenfeldt.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22