Finska bokmässan är över – men bokkatalogen finns kvar

Nov 1st, 2016 | By | Category: 2016-11 nov, Notis

Bokkatalogen 2016Den finlandssvenska bokkatalogen ger en årlig, unik överblick över den finlandssvenska litteraturen. Alla som ger ut böcker och tidskrifter på svenska i Finland kan medverka.

Avsikten med Bokkatalogen är att synliggöra en mångsidig utgivning och inspirera till läsning. Den finlandssvenska bokkatalogen initierades 1985 i syfte att skapa en finlandssvensk motsvarighet till Årets böcker, som presenterade svensk utgivning i Sverige, men också Finlands förlagsförenings katalog Vuoden kirjat. Den finlandssvenska bokkatalogen utges av Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet.

Katalogens tidskriftsavdelning sammanställs årligen i samarbete med Tidskriftsprojektet som initierades 1995 i syfte att stärka och stödja de finlandssvenska tidskrifterna. Avdelningen ersätter den separata katalog över finlandssvenska tidskrifter som tidigare utgavs av Föreningen Konstsamfundet i samarbete med Svenska kulturfonden.

Bokkatalogen.fi presenteras Bokkatalogens utdelningsställen och en lista över intressanta litteraturevenemang på olika håll i Svenskfinland. Där kan man beställa kataloger för eller till litterärt evenemang. Också enstaka exemplar av 2013 och 2014 års kataloger kan beställas så långt lagret räcker.

För aktuell info om evenemang mm., följ Bokkatalogen på Facebook.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22