Fanfiction-tävling avgjord

Dec 5th, 2016 | By | Category: 2016-12 dec, Notis

Omslag till Varelserna”Skriv första kapitlet på fortsättningen av Magnus Nordins och Lars Gabels populära zombieserie Varelserna!” Så löd uppdraget, och många nappade och skickade in sina bidrag. Vinnare blev:
1:a pris går till 29 augusti av Noomi Åberg i Bygdeå. Juryns motivering: Noomis berättelse hakar på sista kapitlet i Varelserna på ett snyggt sätt. Det blir som ett första kapitel i del 5.  Sedan har hon hittat på en ny twist på historien när hon för in en ny komplikation. Det är drivet skrivet och fokuserat.

– Precis som ett kapitel ska vara, säger Magnus och ger ett extra plus för att det märks i texten att Noomi kan rida och hantera hästar. Noomi får en iPad mini, en T-shirt och en bok.

2:a pris går till Vad hände sedan av Oliver Lindgren i Visby. Juryns motivering: Vad hände med Sebbe när han lämnat Gotland? Mardrömmen fortsätter i Olivers välskrivna bidrag där han introducerar en ny spännande karaktär – den gode samariten som tar hand om Sebbe. Oliver får en T-shirt och en bok.

3:e pris går till Ungefär två år sedan av Oliver Westin i Uppsala. Juryns motivering: Oliver har valt att skriva en så kallad prequel som utspelar sig innan bokserien börjar. Han har ett målande språk och bygger upp en gastkramande spänning, bland annat genom att kittla läsarens alla sinnen. Oliver får en T-shirt och en bok.

Ett hederspris går till klass 5B på Liljeforsskolan i Uppsala där alla bidragit med fantasifulla och engagerade texter. Juryn säger: Fortsätt skriva! 5B får en klassuppsättning böcker.

Juryn bestod av författaren Magnus Nordin, redaktören Agneta Edwards, Katarina Dorbell från Barnens bibliotek och Lena Andersson från Berghs Förlag.

Läs mer på barnensbibliotek.se/varelserna, där finns också en intervju med vinnaren Noomi Åberg.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22