Det fri ordet tema på Kristianstads bokfestival

Jun 28th, 2016 | By | Category: 2016-06 juni, Notis

bokfestivallogoNu är hela programmet för Kristianstad bokfestival 2016 färdigt. Det blir flera föreläsningar som kretsar kring årets tema Det fria ordet, exempelvis Ulrika Knutsonsom talar om litteratur som genom tiderna har provocerat.

Det blir traditionsenlig författarstafett på Biblioteksscenen med bl.a. deckarförfattaren Set Mattsson från Malmö och från Danmark hämtar vi därefter två spännande unga danska poeter, representerade på svenska i lyriksamlingen Nervsystem. Det blir uppläsning på danska med tolkning på svenska av Jonas Rasmussen.

En av Sveriges ledande forskare på internet och unga, Elza Dunkels, pratar om nätmobbning och hur vi kan göra ungas nätanvändning tryggare. Journalisten och författaren Björn af Kleen samtalar med sin förläggare Svante Weyler om nya boken och kollegan Hanna Hellquist kommer med sin samlingsvolym med krönikor från Dagens Nyheter.

Två boksläpp annonseras, Anders de la Motte har en ny deckare och Kristianstadflickan Emma Pettersson ger tillsammans med Agneta Almqvist ut en bok + CD om att övervinna svårigheter och hur en stark livsvilja har gjort det möjligt att gå vidare. För de unga avslutas festivalen med ett samtal mellan två gymnasieungdomar och ungdomsförfattaren Jessica Schiefauer.

Festivalen hålls den 1–3 september. Hela programmet på http://turism.kristianstad.se/sv/bokfestivalen

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22