Debut med asatro i deckarens botten

Jan 11th, 2008 | By | Category: 2000-2, Notis

Anna Jansson heter en 42-årig sjuksköterska från Vintrosa utanför Örebro. För några veckor sedan kom hennes debutdeckare Stum sitter guden ut på Prisma.

Det är en polisroman som utspelar sig i Uppland. Där hittar man en hängd man i ett träd, tillsammans med åtta döda djur. Allt tyder på ett ritualmord av den sort vissa tror att asadyrkarna sysslade med i förgången tid. Huvudperson är kriminalpolisen Maria som har det slitsamt både hemma och på jobbet.

Hon har haft hjälp med polisrutinerna av ett polispar hon bor granne med och för det psykologiska har hon förhört goda vänner som är psykiatrer.

Om döden vet Anna Jansson en hel del. Hon arbetar på lungklinik där det avlider minst två patienter i veckan.

Det kan bli känslomässigt krävande och Anna Jansson menar att det är nödvändigt att göra något lustfyllt på ledig tid. Innan hon började skriva deckare – att det blev sådana lär ha berott på att hon som barn alltid lekte detektiv med sin bästa kompis målade hon och tonsatte dikter. Bland annat Ferlins dikt vars titel hon använt som boktitel.

Eftersom hon anser att allt i dödens gränsland inte går att förklara har hon i romanen använt sig av sådant som hon lärt sig under studier av fornnordisk mytologi.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22