Crimetime flyttar från Gotland till Göteborg

Nov 20th, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Notis

crimetimeBokmässan blir ny samarbetspartner till Crimetime, vilket innebär att festivalen festivalen till Göteborg och kommer att lanseras som Crimetime Göteborg på Bokmässan 2018.

Bonnierförlagen, som står bakom Crimetime, förklarar att de haft tre otroligt spännande år på Gotland och ser fram emot den nya satsningen att skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Med Bokmässan som medarrangör och mötesplats kan Crimetime erbjudas till än fler läsare, lyssnare, författare och branschaktörer.

Bonnierförlagen och Bokmässan har beslutat att gemensamt driva Crimetime. I Göteborg görs det uppskattade programmet tillgängligt för betydligt fler besökare. Den som medverkat i eller besökt Crimetime Gotland ska känna igen sig, samtidigt som det blir mycket nytt.

Medarbetare ur det tidigare teamet kommer att finnas representerade i projektgruppen som ska utveckla Crimetime Göteborg 2018. Precis som tidigare kommer Crimetime att samarbeta med och välkomna författare från olika förlag.

Deckarfestivalen Crimetime Gotland startade 2015. Initiativtagare till festivalen var Bonnierförlagen och Carina Nunstedt, tidigare festivalchef. I anslutning till deckarfestivalen har priset Crimetime Specsavers Award instiftats. Priset kommer fortsättningsvis att delas ut i anslutning till Crimetime Göteborg. Priset delas ut i fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets deckarförfattare – Läsarnas pris, Hederspriset och Nordic Noir Thriller of the Year.

Bokmässan 2018 äger rum 27–30 september.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22