Camilla Läckberg till Ankeborg

Feb 22nd, 2018 | By | Category: 2018-02 feb, Notis

Omslag till Kalle Anka 9-2018Kalle Anka-tidningen brukar ha med detektivgåtor där Musse eller Kalle (fast då är det oftast brorsönerna som är klokast) är detektiver. Gunnar Staalesen (norsk deckarförfattare som är mest känd för sina Varg Veum-böcker) har tidigare skrivit manus. Nu bidrar Camilla Läckberg både med manus till en serie i nummer 9 som i lösnummer finns till försäljning den 27 februari.

– Det har varit barnsligt kul och hedrande att få skriva för en så klassisk serietidning som Kalle Anka. Jag hoppas att läsarna gillar min berättelse och blir sugna på att läsa ännu mer deckare framöver, säger Camilla Läckberg.

Hon har också ett uppslag med tips för dem som själva vill skriva en deckare, en deckarskola i sju kapitel. Detta är också något som förstelärarna Linda Sikström och Jenny Esbjörnsdotter-Karlsson från Malmö har tagit fasta på och skapat ett särskilt skolmaterial kring. Syftet – att främja användningen av serier i skolan som ett både lustfyllt och effektivt pedagogiskt verktyg. Materialet kommer att finnas tillgängligt för gratis nedladdning via Serieriundervisningen.se.

I numret finns fler deckarförfattare med som manusskrivare, norrmannen Jörn Lier Horst och danskan Lone Thiels. Camilla är den första svenska deckarförfattaren som medverkar. Men tidigare har Göran Hägg, 2015, gjort en ankifierad version av Nils Holgerssons äventyr.

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22