Brittiskt deckarpris till Roslund och Hellström

Aug 3rd, 2011 | By | Category: 2011-8 aug, Notis

Roslund och HellströmRoslund och Hellström får det prestigefyllda CWA (Crime Writers Association) International Dagger Award för sin roman Tre sekunder. Samtidigt håller boken på att bli film i Hollywood.

– Jag – och min skrivarkollega Börge – känner en sådan oerhörd stolthet, är så glada, nästan tacksamma. Den resa vårt författarskap just nu gör är som en egen roman i sig – med Tre Sekunder som berättarröst och utan slut, säger Anders Roslund.

Tre sekunder har gjort ett fantastiskt segertåg över världen sedan utgivningen i Sverige hösten 2009, då den belönades med Den Gyllene Kofoten – årets bästa svenska kriminalroman. Även i Europa har boken toppat försäljningslistorna, och i januari gavs den ut i hela den engelskspråkiga världen. Då gick den bland annat raka vägen in på New York Times Topp-tio-lista.

I samband med lanseringen i USA blev det också känt att filmrättigheterna till romanen har köpts av New Regency, bolaget bakom Fight Club, Natural Born Killers, Heat och LA Confidential. New Regency storsatsar på den kommande filmen, och nyligen fick manusförfattaren tillbringa två veckor i amerikansk isoleringscell för att få “rätt känsla” i manuset.Roslund & Hellström håller just nu på att avsluta sin sjätte roman. Den utkommer 2012 i Sverige.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22