Bokens framtid tema på bokfestival

May 14th, 2013 | By | Category: 2013-05 maj, Notis

bokfestival-logoBoken är död – leve boken, är årets tema på Kristianstad bokfestival. Vilken form kommer att bära framtidens berättelser? Måste vi välja mellan traditionella pappersböcker och digitala e-böcker? Eller kan de ingå i skön symbios, det vill säga finnas sida vid sida i fredlig samexistens?

En av Sverige mest omtyckta föreläsare och författare Stefan Einhorn har tackat ja till att komma till Kristianstad. Han har gjort sig känd hos en bredare läsekrets med sina filosofiskt resonerande böcker kring sanningssökande, kärlek, etik, visdom och även religion. Också en annan känd psykolog och läkare kommer, Åsa Nilsonne, vars deckarböcker både vunnit läsare och prisjurys hjärtan. Nu är hon högaktuell med En passande död om att ta kontrollen över sin egen död, (fast kontrollen försvinner mer och mer). Miljöpartis språkrör från Önnestad, Gustav Fridolin, gör romandebut i sommar med biografiska Morfar skrev inga memoarer och naturligtvis planerar han in ett besök på Kristianstad bokfestival i sitt tajta schema.

Glädjande har Bokfestivalen även fått ett positivt svar från den franska deckarförfattarinnan Anne Rambach, vars böcker har rönt stor uppmärksamhet i hela Europa. Hon arbetar även för jämlikhet mellan könen, för homosexuellas och invandrares rättigheter och är en uppskattad föreläsare. Thrillern Förödelse släpps på svenska i maj, som är den tredje och förmodligen den sista fristående delen om journalisten Diane Harpmann.

Läs mer på festivalens sidor: http://www.kristianstad.se/bokfestivalen

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22