Bok om Henning Mankell

Apr 16th, 2012 | By | Category: 2012-04 apr, Notis

Omslag till Mankell om MankellNu släpps den första intervjuboken med Henning Mankell, kanske den internationellt mest inflytelserike bland svenska författare. Hur går det att vara socialist och samtidigt en av världens mest säljande författare? Hur är det att vara far och äkta man när kreativiteten är ens främsta drivkraft? Här varvas inträngande samtal om modern som övergav honom och om det ofrånkomliga åldrandet med bidrag från bland andra Desmond Tutu och Kenneth Branagh.

Kirsten Jacobsen är journalist och författare. Hon har skrivit biografier om bland andra Lars von Trier. Hon har träffat och samtalat med Henning Mankell under mer än ett års tid. Resultatet är boken Mankell om Mankell.

“Henning är en människa som bär ett stort ljus, men även ett stort mörker inom sig. Det är säkert inte helt lätt att vara en sådan människa. Men det är väldigt roligt att läsa vad en sådan människa skriver. I början när jag hade gift mig med Henning insåg jag snabbt att jag hade gift mig med ett troll. Helst av allt ville han sitta inne i sin mörka grotta. Och skriva. Ibland tittade han ut för att se om jag var kvar eller om någon var arg på honom. Nu så här tio år senare är han ute nästan hela tiden. Och skriver. Han liknar mer och mer en riktig människa.”

Eva Bergman i Mankell om Mankell

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22