Årets Astrid Lindgren-pristagare 2008

Nov 18th, 2008 | By | Category: 2008-5, Notis

Astrid Lindgren-priset instiftades 1967 av Rabén & Sjögren i samband med Astrid Lindgrens 60-årsdag och har sedan dess delats ut till en upphovsman för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen. Förutom äran tilldelas även pristagaren en summa på 50.000 sek.

pija lindenbaum

2008 års pristagare är Pija Lindenbaum, som är född och uppvuxen i Sundsvall. Hon gick ut Konstfack 1979 och har efter det arbetat som tecknare, formgivare och författare. Hon har skapat en lång rad bilderböcker efter debutboken Else-Marie och småpapporna. Efter det böckerna kom Gittan, Lill-Zlatan och morbror raring, Kenta och barbisarna med flera.

Pija har under åren mottagit flera priser för sina populära bilderböcker: Expressens Heffaklumpen 1991 för Else-Marie och småpapporna, Augustpriset för Gittan och gråvargarna 2000, Stockholms stads hederspris 2005 och samma år Bokhandelns val.

Juryn för Astrid Lindgrens pris består av Gunilla Halkjaer Olofsson och Karin Nyman.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22