Alfredsson kommer med dokumentärthriller

Aug 21st, 2008 | By | Category: 2008-4, Notis

Med Karin Alfredssons bok Kvinnorna på 10:e våningen startar Damm Förlag utgivning i en helt ny genre – dokumentärthrillern.

Karin Alfredsson fick Svenska Deckarakademins debutantpris 2006. Kvinnorna på 10:e våningen är en dokumentärthriller om kvinnoöden i Hanoi där den svenska kvinnoläkaren Ellen Elg arbetar på ett sjukhus. Hon möter i arbetet regelbundet flickprostitution, sexuell misshandel och mycket unga mödrar, vars nyfödda spädbarn oförklarligt försvinner.

– Jag har arbetat som journalist i över 30 år, ofta utomlands och med fokus på kvinnors situation. Jag har ofta blivit upprörd och velat sprida kunskapen, men genom den vanliga journalistiken når man ofta bara de redan insatta. Att skriva en spänningsroman är ett annat sätt att berätta dessa kvinnors historia, säger Karin Alfredsson, författare och journalist.
Karin Alfredsson har bl.a. varit redaktör på Aktuellt, reporter på Aftonbladet, programledare på Kalla Fakta och projektledare för SVT:s morgonprogram. Hon har också arbetat som gästprofessor i journalistik i Umeå och journalistutbildare i flera länder, bl.a. i Vietnam, där Kvinnorna på 10:e våningen utspelar sig.

Författaren kommer till bokmässan i Göteborg den 25-28 september, där hon bl.a. kommer att delta i ett seminarium på temat “Mamma med risk för sitt liv”.

Karin Alfredson. Foto Cato Lein

Karin Alfredson. Foto Cato Lein

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22