Ahnhem vann Crimetime Specsavers Award 2015

Aug 15th, 2015 | By | Category: 2015-08 aug, Notis

Stefan Ahnhem prisCrimetime Specsavers Award 2015 går till Stefan Ahnhem för Offer utan ansikte. Det nyinstiftade priset delades ut den 15 augusti på Sveriges nya deckarfestival Crimetime Gotland som just nu pågår i Visby för första gången. Prisutdelare var den brittiska författaren Denise Mina.

Stefan Ahnhem har arbetat som manusförfattare inom film och tv i över 20 år. Han har bland annat skrivit för några av Sveriges mest populära kriminalserier såsom Wallander och Irene Huss. Offer utan ansikte är hans debutbok. I juni i år utkom han med sin andra thriller, Den nionde graven.

Det nya priset delas ut till en deckarförfattare som har debuterat 2014 eller senare och övriga nominerade var Jenny Rogneby, Sara Larsson, Anna Karolina och Anna Lihammer.

Crimetime Specsavers Award delas ut av deckarfestivalen Crimetime Gotland i samarbete med Specsavers Sweden. Juryn bestod av Magnus Utvik, litteraturrecensent för bland annat SVT, Helena Dahlgren, thriller- och deckarexpert som har bloggen Dark Places och Marita Bertilson, Sverigechef på Specsavers. Dessutom har läsarna kunnat rösta på sin favorit och deras röster vägde lika tungt som en juryröst.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22