Ny prisguide för antikvarisk spänningslitteratur

Apr 11th, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Notis

Omslag till prisguidenJim Vigren har sammanställt en prisguide över svensk spänningslitteratur 1837–2000. Han berättar om hur det hela började:

När jag var i 25-årsåldern började jag åka runt och leta efter och köpa upp deckare som jag då börjat intressera mig för. Med tiden räckte inte bokhyllorna till och jag började då ge ut små försäljningslistor. Jag kom i kontakt med olika samlare och andra deckarintresserade och letade upp speciellt äldre svenska deckare som jag sedan sålde.

Det tog inte lång tid förrän jag själv blev biten av samlandet av äldre alster så de senaste 20 åren har jag specialiserat mig på just det samlarområdet. Det har blivit otaliga besök på antikvariat, loppisar och antikaffärer genom åren! För 12 år sedan öppnade jag själv ett antikvariat, till en början specialiserad på deckare men som nu har en allmän inriktning.

Björn Nilsson, som jag har kontakt med, gav 1995 ut Svenska krim & deckarguiden, en mycket trevlig liten skrift som innehöll priser på deckare utgivna i Sverige. Sedan dess har det dykt upp en del tidigare okända deckare. Men jag ville även få med annan spänningslitteratur såsom äventyrsromaner och kolportage (som ofta innehöll en salig blandning av brott och kärlek). Idag köps det mycket nya deckare men min förhoppning är att fler även ska börja intressera sig för de tidiga deckarna.

Den som vill beställa prisguiden beställer den direkt från Jim Vigren,  jim.vigren@telia.com
Pris 130:- + porto 24:-

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22