158 000 tittade på Bokmässan play – kan nu ses fritt

Jan 15th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Notis

Bokmässan logoBokmässans visningar mellan 23 september och 31 december uppgick till 158.000. Av dessa streamades 90.000 under de fyra Bokmässedagarna den 23–26 september. Samtliga program och studiosamtal från senaste Bokmässan finns nu tillgängliga kostnadsfritt på Bokmässans hemsida i ett arkiv, vilket öppnar upp för fortsatt eftertittning och att fler kan ta del av innehållet.

Bokmässan 2021 var en hybridmässa på Svenska Mässan i Göteborg, med begränsat antal fysiska besökare som deltog som studiopublik till liveinspelade samtal som sändes på Bokmässan Play. Den digitala publiken uppgick till drygt 10.000 registrerade Bokmässan Play-tittare, av dessa var ca 5.800 nya Play-tittare som inte varit inne på gratisversionen av tjänsten 2020. En enkät bland tittarna visar att 88 procent tyckte att innehållet på Play var bra eller mycket bra. 73 procent ansåg att tjänsten var värd sitt pris. Dessutom uppgav 37% av tittarna att Bokmässan Play hade fått dem att köpa en bok som de annars inte skulle köpt.

Hela programmet för Bokmässan Play 2021 finns nu tillgängligt kostnadsfritt i ett arkiv på Bokmässans hemsida. 2020 var Bokmässan Play gratis från start och studiosamtalen sändes då även av flera stora nyhetsmedier, vilket gav räckvidd och visningssiffror som är svåra att jämföra med 2021 års siffror. Under hösten har Bokmässan Play bland annat visats på bibliotek runt om i landet och samtalen har använts som kompetensutveckling till lärare och elever i olika delar av Sverige. Efterhandstittningen står för 43 procent av den totala tittningen.

Inför mässan 2022, som planeras som en ordinarie, fullskalig Bokmässa, kommer Bokmässan se över hur stor andel av innehållet som ska ligga på Play.

Samtliga program och studiosamtal från senaste Bokmässan finns på bokmassan.se under Arkiv 2021. För att kunna se sändningen behövs ett användarkonto på Bokmässan Play, som går att skapa kostnadsfritt. Från användarkontot kan man sedan logga in via dator, mobil eller surfplatta.

Hela programmet för Bokmässan 2021

Bokmässan i Göteborg pågår under 22–25 september 2022. Årets teman är Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22