12 nominerade till Årets bok

May 4th, 2022 | By | Category: 2022-05 maj, Notis

Logo Årets bokÅret bok är ett litteraturpris som röstas fram av läsarna och som arrangeras av Bonniers Bokklubbar. Nu finns listan med de tolv nominerade. Fem litteraturredaktörer har läst flera hundra skönlitterära böcker under året för att välja ut de titlar som kan bli Årets Bok 2022.

Nomineringarna har gjorts utifrån flera kriterier: boken skall vara en stor läsupplevelse och innehålla en väl berättad historia sett till handling, karaktärer och miljö. Utöver det ska den även ha en hög språklig kvalitet och tilltala en bred läsekrets. Boken ska även ha getts ut på svenska under perioden 1 maj 2021–30 april 2022.

De nominerade

Sista sommaren, Eleonore Holmgren (Bazar)

Sarek, Ulf Kvensler (Albert Bonniers Förlag)

Allt vi inte sa, Sara Osman (Albert Bonniers Förlag)

Dit du går följer jag, Lina Nordquist (Romanus & Selling)

I dina händer, Malin Persson Giolito (Wahlström & Widstrand)

Äpplet faller inte, Liane Moriarty (Albert Bonniers Förlag)

Räkna hjärtslag, Katarina Widholm (Historiska Media)

Sly, Sara Strömberg (Modernista)

När vargarna kom, Charlotte McConaghy (Lavendel Lit)

Sångfåglar, Christy Lefteri (Nona)

Skilsmässan, Moa Herngren (Norstedts)

Vattnets sötma, Nathan Harris (Bookmark)

Författaren och förlaget bakom den bok som får flest röster tilldelas en statyett, designad av Torstensson Art & Design. Den vinnande författaren får också välja vart prispengarna på 30.000 ska skänkas. Valet står mellan ett antal utvalda organisationer och initiativ som rör böcker och läsning.

Röstningsperioden pågår fram till 18 september 2022. Det går att rösta på sin favoritbok en gång om dagen på www.aretsbok.se. På webbplatsen kan man också läsa juryns motivering till nomineringarna.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22