Gott Nytt deckarår!

Dec 23rd, 2010 | By | Category: 2010-4, Ledare

JulkortNu har Dast funnits på webben i tre år. Och vi fortsätter!

I början av nästa år ska vi byta utseende. Vi ser att allt fler hittar till oss, och det är förstås glädjande. Alla läsare får en God Jul-hälsning från redaktionen med vidstående kort av vår medarbetare Jean Bolinder.

I år har det återigen kommit en massa deckare, och en hel rad debutanter. Svenska deckare har nått långt ut i världen, och numera är det många debutanter som blir översatta snabbt, och ibland innan deras bok ens kommit ut på svenska.

Även för en gammal deckarentusiast känns överflödet ibland pressande, och skulle man orka följa alla tv-serier med kriminella inslag så fick det bli en heltidssysselsättning.

Så det kan också kännas skönt att veta att gamla godingar står sig: Agatha Christies Råttfällan, The Mousetrap, fortfarande kan ses i London, världens längst spelade pjäs med premiär 1952.

En association: en bdedrägeriverksamhet som inte tycks avta är de s k Nigeria-breven, numera i epostformat. Efter flera decennier borde väl alla numera vara vaksamma när vänliga människor, inte bara från Nigeria, erbjuder oss miljoner dollar för att hjälpa dem att plocka ut pengar som på något sätt är låsta. Det senaste jag fått är från en bankanställd som råkat hitta ett konto tillhörigt en tysk som arbetat inom bilindustrin. Jag erbjuds nu att presenteras som den rättmätige arvingen, men bara om jag uppger en massa fakta om mig själv. Den vänlige mannens telefonnummer hittas inte i telefonkatalog.

Strax innan hade en vänlig kinesisk affärsman hört av sig med erbjudandet om att ge mig över tio miljoner dollar om jag bara…

Om nu dessa erbjudanden skulle vara äkta så skulle min del i den ändå vara kriminell. Att lura kinesiska staten eller tyska arvingar kan knappast sägas vara en verksamhet höjd över alla misstankar.

Nej, jag håller mig till den fiktiva kriminaliteten i litteraturen.

Vi möts igen 2011!

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22