Ett jubileum i det verkligt lilla formatet!

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-1, Ledare

Nu har det gått ett år sedan DAST flyttade hem till Sverige igen, fick ny ägare med adress i Bromma, ja, till och med en adress ute på den elektroniska motorvägen (se redaktionsrutan här intill).

Ettårsjubileer är ingenting man bör gå i taket för, men jag vill ändå räcka över ett stort blomsterfång till alla läsare och medarbetare. När Iwan Morelius ringde mig och frågade om jag ville ta över hans tidskrift bad jag om betänketid och det tog ett tag innan jag vågade svara ja.

Jag hade skrivit en hel del deckare och kriminalromaner, men någon expert på genren var och är jag sannerligen inte. Gudskelov finns det sådana, och alla jag bad om hjälp har ställt upp på ett sätt som varit beundransvärt.

Under det år som gått har nya DAST fått stor uppmärksamhet – till och med nominerats till kandidat för kulturradions Kaliberpris i programmet Deadline.

När jag övertog tidskriften bestämde jag att ge den en prövotid på tre år. Om DAST inte går ihop ekonomiskt i slutet av 1997 får tidningen gå i graven. Det fattas fortfarande ett par hundra prenumeranter för att målet skall nås, men det vore väl också själva hmhm om inte det skall lösa sig. Fast det krävs att folk får veta att tidningen finns. Där kan ni – kära läsare – göra en insats. Berätta för vänner och bekanta att DAST finns. Då lever vi vidare tillsammans.

Jubileum var ordet. Nästa år blir det champagne till alla som hälsar på, för då fyller Europas äldsta tidskrift i genren 30 år.

KJELL E. GENBERG

Ansvarig utgivare  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22