DAST med tyngdpunkt på A & T

Feb 15th, 2008 | By | Category: 2002-1, Ledare

Vad bör DAST innehålla? Vilken policy bör DAST ha? Att göra en tidskrift som DAST är i första hand ett journalistiskt och inte ett akademiskt eller fanniskt uppdrag. Sådana överväganden kommer i andra hand.Det innebar insikt om att skilda läsare vill ha olika saker och varierande skribenter. DAST bor innehålla recensioner, intervjuer, artiklar, analyser, reportage, granskning av sånt som alla tar för givet och ingen ifrågasätter, informativa notiser etc.

Vad DAST däremot inte har haft är dokumentärer, men den bristen råder vi bot på i detta nummer, bl. a. med ett dokument, som har direkt anknytning till två av bokstäverna i DAST, nämligen A som i Agent och T som i Thriller.

Pensionerade generalkonsuln Henry Leo i Trelleborg är en mycket verbal och vältalig herre när han berättar om sina upplevelser eller beskriver dem i sina minnen. Här får vi möta honom, inte som “hemlig agent” men agerande som om han vore det.

Det intressanta med en dokumentär där “agenten” själv skriver i jag-form, är att vi får uppleva en thriller som inte har hittats på utan som de facto utspelat sig i verkligheten.

Som var och en kan konstatera, så förekommer i denna skildring av en flykt från främlingslegionen metoder som vi känner igen från thrillers och spännande agentfilmer.

Och Ulf R. Johansson i Malmö bidrar med en deckaraktig dokumentär fast av mera undersökande karaktär.

Bertil Falk  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22