DAST har under det gångna millenniets

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Ledare

senare år fått allt flera kunniga medarbetare som skriver om olika böcker, författare, filmer, illustratörer osv. I det här numret sällar sig flera nya skribenter till kretsen. Ingmar Norlén skriver om en av våra glömda kioskboksförfattare, Stefan Mankefors redovisar cyberpunkens ursprung och utveckling, Cecilia Falk har träffat Lois Lane och Ahrvid Engholm bidrar med en sf-novell. Det finns mycket att skriva om. Om Du har förslag på försummade dödsarbetare i mordets vingårdar, bortglömda häckklippare i fantasyns prunkande gartnerier, förbisedda bödelsdrängar i spänningslitteraturens skräckkabinett eller löskokta spioner i thrillervärlden – så tveka inte. Kom gärna med förslag.

Vi är inte snobbar ute för att döda, men vi är inte heller okritiska utan både vässar våra knivar och pennor samt putsar utdelbara stjärnor inför tjugohundratalet. Naturligtvis kommer DAST som vanligt att ägna branschens bästsäljare och kändisar intresse, men vi glömmer inte att det bland sämstsäljare och doldisar finns massor med utmärkt läsning, som inte bara är minst lika bra utan ibland faktiskt bättre än superförfattarnas alster.

Kjell E. Genberg är kanske tillbaka på sin post redan nästan årtusende. Jag dansar på redaktionsbordet över milleniumskiftet. Det här är 1900·talets sista DAST. Dags att förnya prenumerationen. Dessutom är en prenumeration på DAST en alldeles utmärkt julklapp, som Du kan ge bort till släkt, vänner och bekanta. Kjell E. sa en gång att han gärna såg att DAST kom ut varannan månad men det kräver fler läsare.

En God Jul med många blodiga, spännande och roande klappar och Ett Gott Nytt Årtusende önskar alla som arbetar med DAST Magazine.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22