Bokmässan tillbaka i full fart

Oct 2nd, 2019 | By | Category: 2019-10 okt, Ledare
Bokmässan i Kalle Anka

Den klassiska översiktsbilden av Bokmässans utställningsgolv hittar vi i år i Kalle Anka nr 38. Huvudserien i numret handlar om farbror Joakim som är där för att träffa en författare. Tack till Äggmunks förlag, förlåt Egmonts, för bilden ritad av César Ferioli, manus av Ann och Stefan Printz-Påhlson.

Efter de stora bråken för två år sedan för att tidskriften Nya tider fanns på mässan och det blev en del bojkotter från förlag, och att Nordiska motståndsrörelsen skulle marschera utanför så att under en dag kunde man varken komma in eller lämna mässlokalen, minskade besöksantalet. Förra året var det en viss återhämtning, och i år ännu bättre (statistik på mässans webb: https://bokmassan.se/for-press/pressmaterial/statistik/)

Och visst var det trängre på mässgolvet. I år såg jag inga poliser men många ordningsvakter, men visst fanns poliserna där och fick ingripa när journalister från Nya tider, som inte fått någon monter, försökte få intervjuer med lite för aggressiva metoder.

Ett par seminarier handlade om ljudbokens intåg, och Storytel verkade ha den största montern.

Klimatfrågan kom också upp i flera seminarier även om det inte var med på de stora teman Sydkorea, Jämställdhet och Medievetenhet.

Annars noterade jag att Utbildningsradion verkade spela in fler seminarier än tidigare (kolla på UR Play, kanske har de redan börjat lägga ut).

Tidigare år har en hel del krimförfattare medverkat också under torsdag och fredag, men det var inte så många i år, utan spänningen var mer koncentrerad till Crime Time lördag och söndag. Där var det seminarier i ett par salar plus på två öppna scener. Det ger ett problem med att ljudnivån blir sådan att det är svårt att höra vad som sägs om man inte är ganska nära scenen.

Vi får väl se hur utvecklingen blir nästa år. Av årets 4.185 programpunkter hann jag bara med några promille. Men ser fram mot att komma tillbaka.

Några seminariereferat finns här!

LEIF-RUNE STRANDELLKoffertmord

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22