“Rätt ska vara rätt”: kommentar till recension

Aug 29th, 2015 | By | Category: 2015-08 aug, Kommentar och debatt

Omslag till ÅterbetalningenHej Nils!
Jag är en högskolestudent från Lund som gillar att läsa deckare. Jag har precis läst Assar Anderssons trilogi. Håller nu på med den fristående delen, Allan Börjesson.

Min första undran är varför man inte kan kommentera direkt på din hemsida? Att detta inte går att göra är inte vidare demokratiskt, inte minst för oss läsare och kanske så också för dessa författare du recenserar. Något jag störde mig på är att du i din recension av Återbetalningen av Assar Andersson tagit upp, och störde dig på, att Andersson använt inledningen “Han vakande upp med ett ryck”. Andersson har använt sig av detta en enda gång. I Stieg Larssons Luftslottet finns detta “vaknade upp med ett ryck” hela sju gånger men detta har du inte nämnt alls i din recension av Stiegs böcker (finns vid ännu fler tillfällen i de andra två böckerna) . I Luftslottet finns denna klyscha på sidan 21, 26, 152, 164, 492 och på två andra sidor (glömt sidnumren).

Jag vet att Andersson har ett mindre bra rykte om sig eftersom han är ganska rättfram och “stortrutad”, men detta ska väl inte ha någon inverkan på era recensioner?

Jag hoppas nu att du lägger in min kommentar.

“rätt ska vara rätt”

Jonas Carlsson

Redaktionens kommentar:
Nisse Scherman har en egen blogg, men ingår också i Dasts redaktion. För att kunna ha en öppen kommentarsfunktion krävs att redaktionen har ständig koll på inlägg för att kunna stoppa sådana som bryter mot publicerings- och andra lagliga regler. Eftersom vår redaktion är mycket liten finns inte rimlig möjlighet att göra detta, så vi har beslutat att kommentarer (som välkomnas) publiceras separat, som nu.

Nisse vill bara meddela att han inte recenserat Stieg Larsson i Dast.

Leif-Rune Strandell
red Dast.nu

Till Nisses recension av Återbetalningen

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22