Sommar och en hel del nostalgi

Mar 18th, 2009 | By | Category: Förstasidan

Sommarvärme och förlagen har skickat sina höstkataloger. Vi håller på att försöka beta av vinterns och vårens utgivning (kolla recensionerna).Vad man får skriva i recensioner har varit en debatt på kultursidorna och Dast har också synpunkter.

Så här i fotbollstider kan vi i alla fall puffa för två nya med fotbollsanknytning: Bara ett spel och Jubelår.

Vi har också fått et antal nya artiklar, och där kan man möjligen se tillbakablickar. Så är det 75 år sedan Lew Archer först dök upp i en novell, även om författaren ännu inte bytt till sitt mest kända namn Ross Macdonald. Läs om honom och Lew! Mer tillbakablickar står Anders Nilsson för när han kollar vilka västernpockets som blivit filmer och ibland böcker på nytt: När boken blir film och filmen bok.

Jacob Tronêt, kyrkoherde i Sigtuna, spanar efter Gud i deckarna, och har levererat två fynd, en om Barbarottis Gud och en om en deckarpräst.

Och en ny fransk deckare som utspelar sig i Afrika finns att läsa för er som kan franska.

Dags att fira Svenska Deckarakademin som fyller 50 med många festligheter, inte minst en festival i Eskilstuna i november. Läs mer här!

Kom gärna med synpunkter, invändningar och förslag.  Artikel eller artikelidé? Novell? Hör av dig till redaktionen@dast.nu.

Tidigare nummer finns längre ner i kategori-spalten.

Taggar: , , , , , , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22