Deckarvännerna

SÄLLSKAPET DECKARVÄNNERNA

Tycker du om att läsa deckare? Vill du veta mer, om författare, om verklighetens polisarbete? Då kan du gå med i Sällskapet Deckarvännerna, en förening som funnits sedan 1975 som samlingspunkt för alla oss som gillar genren. (Men det finns deckarförfattare som medlemmar också.)

Vår verksamhet består i att träffas en gång i månaden, vanligen sista måndagen eller tisdagen, mestadels på Odd Fellow i Stockholm. Så skall du ha någon glädje av att vara med bör du inte ha alltför långt till huvudstaden.

Men vi har också gått på teater, sett kriminalfilmer på förhand och gjort utflykter och vandringar till kriminallitterära miljöer.

Ett par gånger har vi ordnat deckarkryssningar till Åland. Här finns en nästan komplett lista över allt vi gjort.

Årsavgiften är 100 kr.

Föreningens plusgiro sköts av kassören Nisse Scherman, 158 19 34-5, glöm inte ange eget namn och adress och att det är Nisse som ska stå som mottagare. Går också bra med swish 070-566 91 95.

Vill du veta mer? Ta kontakt med ordföranden Leif-Rune Strandell: leif-rune.strandell@pp.ephone.se

Föreningen är med i DELS, De Litterära Sällskapen i Sverige, www.dels.nu. Som medlem i någon av sällskapen får man prenumerera på den litterära tidskriften Parnass till rabatterat pris (https://dels.nu/parnass/)

Föreningen har ingen egen tidskrift men personsamband gör att mycket av det som Deckarvännerna gör också hittas här i Dast.

Sällskapet Deckarvännerna

SÅ SLUTAR VI VÅRT DECKARÅR
MED DEBUTANTER SOM SKRIVIT TILLSAMMANS

Årets sista möte och vd kan då vara bättre än att träffa debutanter. De är ett äkta par där den ene inte har skrivit någon bok tidigare utan ägnat sig åt musik. Men hustrun har skrivit, dock ingen deckare tidigare. Så hur är det att leva och jobba tillsammans? Det får vi veta av

DAVID SANDSTRÖM

som tyvärr inte har hustrun Negar Naseh med (barnvaktsproblem). Deras bok heter En bondes död och har fått mycket uppmärksamhet. Här en recension: https://www.dast.nu/recension/en-bondes-dod. De bor i Uppsala men bokens miljö är Västerbotten, en miljö de inte är främmande för. Som huvudperson har de en kvinna (tant?) som är civil utredare hos polisen. Henne ska vi tydligen få träffa i fler böcker. Vill du läsa på om paret finns detta på förlagets sidor: https://www.romanusochselling.se/nyheter/forfattarparet-negar-naseh-och-david-sandstrom-aktuella-med-spanningsromanen-en-bondes-dod/

Dag: Torsdag 30 november 2023
Tid: 1730. Maten serveras då så bäst att finnas på plats.
Plats: Odd Fellows, Västra Trädgårdsgatan 11 A. Kungsträdgården närmaste busshållplats och T-bana.
Mat: Wallenbergare, chokladkaka med grädde och pepparkaksströssel, 220 kr inkl bordsvatten/lättöl och kaffe. Mer dryck finns att köpa. Specialönskemål om mat, säg till vid anmälan.
Tävling (om vi hinner): 1 X 2-frågor som vanligt. Glesbygdsdeckare kanske. Någon loge kan komma så då vi ska sluta ca 1930. Vid förra mötet var vi ostörda.
Förhandsanmälan till undertecknad.

Välkomna
Leif-Rune Strandell/ordförande
tel 08-669 88 79 / 070-417 63 61 / e-post leif-rune.strandell@pp.ephone.se
________________________________

Mycket om gängkrig numera. Här en krönika apropå en ny spänningsroman:
https://www.dast.nu/kronika/gangkrigen-det-maste-ga-att-losa-det-har

Flera nya artiklar som hänger ihop med tidigare: Nytt avsnitt om knark i deckare: https://www.dast.nu/artikel/de-fyra-stora-svenska-och-nagra-till och en om kioskdeckare: https://www.dast.nu/artikel/dodandet-och-alskandets-frekvens-inom-romantisk-adult-och-traditionell-popularlitteratur-inom-westerngenren

Många Christiefynd i Blackpool: https://www.dast.nu/artikel/blackpool-bokbytarstaden-med-agatha-christie-hyllor

Gamla stan-deckare presenteras 2 december, anmälan behövs: https://www.dast.nu/notis/bokrelease-for-gamla-stan-deckare

En ny novell att läsa: Fantomen (https://www.dast.nu/novell/fantomen-2)