Tripp i rymden

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Artikel, Övrigt

En dag i april 1946 publicerades detta ”framtidskåseri” på Melodisidan i Stockholms-Tidningen.

Det skrevs av en 12-årig yngling och ”står sig gott i konkurrensen med de vuxnas framtidsskildringar”, skrev redaktören i en kommentar.

Den som kan gissa vem är författaren är – numera ofta förekommande i både bokhandel och press – bör skicka sitt förslag på ett vykort till DAST, ”Författaren?”, 80x 4, 240 36 Stehag.

De fem första belönas med en bok, signerad av författaren till detta lilla rymdepos.

Det stora raketskeppet ”Stockholm” startade med dånande raketer från Bromma raketfält. ”Stockholm” är ett av de tio svenska raketskepp, som trafikerar sträckan Jorden-Mars.

Inuti detta raketskepp satt nu jag. Det var min första raketfärd, och jag var mycket nyfiken på hur det hela skulle bli.

Tretton minuter efter starten var Jorden så stor som en tallrik och man kunde urskilja alla världsdelarna. Under det att Jorden krympte, blev Månen och Mars allt större och större.

Raketskeppet gjorde en mellanlandning på Månen. Där besökte jag bl.a. det stora månmuseet, som för tillfället har en utställning om den Venusianska konsten.

Efter ungefär en timme fortsatte raketskeppet, och nu fick man se en av universums vackraste syner. Utanför var det mörkt, och överallt gnistrade och blinkade stjärnor. Underbart vackra kometsvärmar syntes nästan överallt. Men även om kometsvärmarna var vackra, så var de farliga. Varje raket har en kometvarnare, som ger utslag så fort en kometsvärm är i närheten. Utan dessa kometvarnare vore det nästan livsfarligt att ge sig ut i rymden.

Efter tre timmar och fem minuters färd landade raketskeppet på Mars internationella raketfält.

Flera atombilar stod och väntade utanför raketfältet för att föra raketskeppets passagerare till Mars turisthotell nr 157.

Väl kommen till hotellet slog jag mig ner vid televisionsradion för att höra på TT-nyheterna.

Jag är mycket politiskt intresserad och följer med spänning inbördeskriget på Venus mellan träskfolket och havsfolket.

T.T. meddelade att träskfolkets konung Kara-Mo och havsfolkets president Tolakar har inlett fredsförhandlingar. Jaså, det skall äntligen bli fred, sade jag med en suck och stängde av radion…  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22