Norrlands längsta bokbord i Söderhamn

Jun 4th, 2012 | By | Category: 2012-06 juni, Artikel

1–2 juni genomförde Föreningen Skrivare i Hälsingland i samarbete med Söderhamns Bibliotek och Bilda ett trevligt litterärt arrangemang i Söderhamn. Norrlands längsta bokbord dukades upp med mängder av böcker och därtill tillhörande författare. NISSE SCHERMAN var där.

En del av bokbordetNaturligtvis hade alla författarna korta framträdanden också. För den boksugne fanns många klipp att göra och mycket intressant att lyssna på. Föreningen passade också på att ha boksläpp för sin antologi I lokattens spår (recension här). Antologin innehåller en karamellpåse fylld med prosaberättelser och poesi. Föreningens ordförande Ewa Wiklander släppte rent bokstavligt boken och sedan skålades det i för stunden lämplig dryck.

Det var särskilt njutbart att få lyssna på författare och uppläsningar från så många olika genrer. Att få kastas mellan kriminalberättelser och poesi är en lisa för den ord- och bokstavsälskande.

Författare som syntes bakom bord och mikrofon var Leif Strandberg, Helena Sigander, Ahrvid Engholm, Henrik Tandenfeldt, Irene Canel, Ulf Broberg, Kjell E Genberg, Ulf Durling, Vibeke Olsson Falk, Kerstin Svevar, Bo R Holmberg och Bertil Falk (se bilder nedan).

Vädergudarna var nu inte på sitt bästa humör. Visserligen bjöd fredagen på en värmande sol, men när det blev lördag hade himlen bestämt sig för att öppna alla regnslussar och låta vinden pina i horisontell riktning. En snabb flytt in i Söderhamns fina bibliotek krävdes, men då missar man naturligtvis många spontanbesökare.

Men jag måste tacka arrangörerna för en helg som i trevlighet överglänste det mesta. Jag, som icke-författare, fick mitt lystmäte tillfredställt med litterär information och läslusten ytterligare stimulerad. Tack Föreningen Skrivare i Hälsingland!!

Ahrvid Engholm

Ahrvid Engholm

Bertil Falk

Bertil Falk

Bo R Holmberg

Bo R Holmberg

Helena Sigander

Helena Sigander

Henrik Tandefeldt

Henrik Tandefeldt

Irene Canel

Irene Canel

Kerstin Svevar

Kerstin Svevar

Kjell E Genberg

Kjell E Genberg

Leif Strandberg

Leif Strandberg

Ulf Broberg

Ulf Broberg

Ulf Durling

Ulf Durling

Vibeke Olsson Falk

Vibeke Olsson Falk

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22