Först nu börjar ett nytt årtusende

Sep 2nd, 2009 | By | Category: 2000-4, Artikel, Övrigt

År 2000 går till ända. År 2001 tar sin början. Faktum är att det är först med år 2001 som det andra millenniet börjar. Under det gångna årtusendets sista år har vi som gör DAST försökt att bredda oss. Vi har satsat på informationer, analyser, provokationer, djupintervjuer och kortisar, på allvarliga artiklar liksom på grejor med eller om humor. I det här numret är det Anders Palm som med osviklig känsla för det sublima svarar för klacksparken.

Den som tycker att redaktören själv skriver för mycket tycker nog inte helt fel. Men det ligger alltid en trave färdigskrivna skrönor av hans hand i datorn. Uppstår artikelbrist, så kastar layoutredaktören omedelbart in nån av dessa för att DAST ska få det rätta omfånget. Omvänt gäller att får vi in många artiklar från olika håll och kanter så får redaktörens artiklar stryka på foten.

Förhoppningsvis närmar vi oss den dagen då alla hans artiklar kan kastas ut så att DAST blir ett fyrverkeri av mångahanda medarbetare. Tillbakaträngd till ledarspalten får redaktören då tid att finslipa den.

Att vi brukar efterlysa unga förmågor betyder inte att vi säger nej till medarbetare av äldre kaliber. Men det är ett faktum att tillväxten i de yngre åldrarna känns mager. Om det nu beror på datorer och internet eller vad det kan vara. Och var finns flickorna med skrivklåda i artikelmusklerna?

Detta årets sista nummer av DAST innehåller inga – peppar, peppar – kulturpolitiskt inkorrekta provokationer.

Nu är det jul igen

Vi närmar oss jul och då ska vi naturligtvis vara snälla. Elaka attacker på beskäftiga nutidsfenomen spar vi till efter nyår. Vi har en del nya idéer som vi stött och blött och som vi hängt ut på tork för att se om de krymper eller om de kan användas under år 2001 i DAST.

När vi ser tillbaka på det gångna året så har DAST- vid sidan om redaktionens ordinarie medlemmar – faktiskt haft en imponerande lång rad av fina medarbetare; nya såväl som gamla, unga såväl som äldre, levande såväl som döda, män såväl som kvinnor.

Den här listan i bokstavsordning är mycket tilltalande, tycker vi: Guillaume Apollinaire, Jan Eric Arvastsson, Rickard Berghorn, Jean Bolinder, Ahrvid Engholm, Charles Felix, Helena Genberg, Gösta Gillberg, Karl Hjelm, Annika Johansson, Øivind Karlsen, Rolf Larsson, Abraham Lincoln, Lennart Lundmark, Iwan Morelius, Rolf Nilsen, Ingmar Norlén, Helena Sigander, Sören Skarbäck, Bo Stenfors, Leif-Rune Strandell, Hans Ugerup, Voltaire, Tord Wallström, Christian Westerlund, Johan Wopenka och ännu fler som bidragit med recensioner, tipsat om nyheter och gett uppslag till artiklar.

Alla dessa medhjälpare har gjort DAST till vad den är och vi hoppas att ytterligare kunna utvidga med arbetarstaben samtidigt som våra gamla vänner fortsätter att förse oss med spännande artiklar. Till dess vill vi rikta tack till alla läsare, medarbetare och bokälskare av alla de slag. Vi önskar er i god thrilleranda en upphetsande jul med bloddrypande julklappar och ett riktigt skräckladdat gammaldags ont nytt år.

Redaktionen  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22