DAST Magazines förläggare död: Helmuth Glöck, Eslöv, avled 60 år gammal

Sep 8th, 2008 | By | Category: 2008-4, Artikel

Helmuth Glöck

Av Kjell E. Genberg

Förläggaren och tryckerikonsulten Helmuth Glöck, som i nästan ett decennium var DAST Magazines förläggare, avled på kvällen den 3 september 2008 efter en tids sjukdom, ett par veckor efter sin 60-årsdag.

När jag övertog DAST från Iwan Hedman-Morelius fann jag efter ett par år att det var mycket arbetskrävande att både skaffa in material, redigera, ordna tryckerikontakter och sköta prenumerationsregistret. När därför Helmuth hörde av sig i ett annat ärende kom vi att diskutera dessa saker. Han ägde förlaget Gondolin och erbjöd sig att först bli DAST:s tryckare och efter en tid köpte han också in sig i tidskriften och blev dess förläggare.

Till råga på allt blev han en av mina förläggare av romaner och ungdomsböcker.

Helmuth var en mycket lättsam och trevlig man. När han blev agent för ett av de största tryckerierna i polska Gdansk blev DAST tryckt i Polen – liksom de flesta andra böcker som gavs ut av Gondolin och av andra förlag som ville nyttja Helmuths tjänster.

Vi flera tillfällen var jag med honom i Polen för att bistå med redigering och tillhörande ting. Han kände mycket väl till landet och var en alldeles ypperlig guide.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22