ZELDA 5, TÄCKNING SAKNAS

Aug 23rd, 2016 | By | Category: 2016-08 aug, Recension

Omslag till Zelda 5Av Lina Neidestam
Kartago förlag, 2016
ISBN 9789175151205, 140 sidor

Zelda är nykär och har övergett sina polygama ideal för att leva svenssonsliv. Hon sticker också ut till skogen för att ha kräftskiva och leva nära naturen en helg. Men naturen har inte mycket till övers för politisk korrekthet och mobiltäckning visar det sig.

Lina Neidestams serie har gått från att vara en självironisk feministisk humorserie till att till allt större del handla om Zelda som person och hennes omgivning. Genom att mer fokusera på de storstadsskadade vännerna har Zeldauniversumet blivit mycket mer intressant, och genom det personliga så blir det feministiska budskapet mer träffande. Särskilt som Zelda, trots sin högljudda, stundtals självgoda attityd, är en sämre feminist än sina vänner.

Kort och gott så är Zelda en serie som blivit bättre och bättre med åren. Samtidigt är budskapen mindre plumpa och mer träffsäkra. För att inte tala om hur mycket bättre Lina blivit på att teckna. Helt klart värt ett köp för den progressive storstadsbon med hipstertendenser.

JOHANNES GENBERG

Lina Neidestam

Lina Neidestam. Foto Gabriel Liljevall

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22