YRKE: REPORTER

Dec 17th, 2021 | By | Category: 2021-12 dec, Recension

Omslag till Yrke: reporterAv Mats Lundman
Ultima Esperanza books, 2021
ISBN 978-91-986914-6-7, storpocket, 255 sidor

Det här är den åttonde boken med Moa Lönn som huvudperson. Miljön har hela tiden varit tidningar i olika sammanhang, annonsfinansierad förortstidning, lokaltidning, stor massmediakoncern etc. Författaren är journalist och har varit chef inom dags- och veckopress. Miljökunnandet och insikten om hur läget är för papperstidningarna i dagens medielandskap har han, och de delarna känns genuina. I alla delarna finns en aning av kriminalgåta, här är det egendomligt försvunna barn som inte verkar ha funnits i Sverige, och en ekonomisk lurendrejerihärva med mord med i handlingen. Även om dessa frågor styr mycket av Moas nyhetsjakt och vi som läsare får ungefärligen veta hur bakgrunden är kommer berättelsen inte riktigt till ett avslut.

Mats LundmanI den här boken kommer Moa tillbaka efter en svår bilolycka, och hamnar i arbetsträning och vikariat som reporter på sin gamla arbetsplats där hon varit chef. Och med fortsatt trassliga personliga relationer.

Egentligen kan jag bara upprepa vad jag skrivit om de tidigare böckerna: detta är inga deckare, ingen djuplodande relationsroman utan fokus ligger på tidningsvärlden. Som journalist läser jag gärna och med visst intresse, och eftersom det blivit så här många böcker finns det tydligen fler som läser om hennes öden och äventyr.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22