WHIRLWIND

Jan 16th, 2014 | By | Category: 2014-01 jan, Recension

Omslag till WhirlwindAv Rick Mofina
Harlequin Mira 2014
ISBN 978-0778316091, 400 sidor

Historien utspelas huvudsakligen i Texas. Den börjar mycket dramatiskt och effektfullt med att Jenna är på en loppmarknad för att köpa kläder till sina båda barn, Cassie och Caleb. Plötsligt drabbas området av en tornado. Bilden vi får stämmer med vad tv och press visat för oss.

Jenna svimmar en kort stund men håller fast i dottern och vagnen med babyn Caleb. När stormen dragit förbi och hon kvicknat till saknar hon sin son.

Rick MofinaKate Page är journalist, provanställd på lokalkontoret till en världsomspännande nyhetsbyrå. Hon har lämnat sin sexåriga dotter hos vänner och vill ta chansen till fast anställning. Hon stöter på Jenna som ber henne om hjälp att hitta den den försvunne sonen. Ganska snart står det klart att ett ungt par, Remy och Mason, tagit hand om pojken.

Detta är bakgrunden i historien. Man kan tydligt se hur Mofina bygger upp spänningen. Många kapitel slutar med en cliffhanger och scenbyte, spännande avsnitt avlöses av lugnare.

Flera personer jagar den lille pojken. Remy har just förlorat sitt eget barn, som hon  lovat till en adoptionsförmedling, mot en större summa pengar. En rik ryss har fått för sig att pojken är hans barnbarn och jagar honom hänsynslöst.

Efter många olika turer får allt sin upplösning. Dock tycker jag att parallellintrigerna  behandlas alltför summariskt. Varför finns de med? Den ryske farfadern? Den amerikanske adoptionsförmedlaren?

Summa summarum: En skickligt hopkommen historia av en författare som kan sitt hantverk. Första sidorna där handlingen är som fångad av en tornado fångar även mig, men sen tappar författaren bort mig. Jag känner mig oengagerad, kan ej ryckas med i handlingen.

Började läsa full av förväntan men lade boken ifrån mig utan saknad.

BENGT HEURLIN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22