VITA DÖDEN

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Clive Cussler och Paul Kemprecos
White Death 2003
Översatt av Bo Samuelsson
B. Wahlströms 2006

Clive Cussler (ofta med någon i sällskap) arbetar vidare med att klyva havsvågorna och den här gången har han närmat sig Norden. En radikal miljöorganisation konfronterar ett danskt krigsfartyg så häftigt att båda fartygen sjunker. Nationella byrån för undervattens- och marinarbeten, NUMA, där äventyraren Kurt Austin finns (och även fanns i romanerna Ormguden, Det blå guldet och Tsarens krona) skickas för att rädda de nödställda. Austin inser att sjöhaveriet inte var någon vanlig olycka utan att något mer sinistert ligger bakom, nämligen ett hänsynslöst multinationellt företag som ämnar ta herraväldet över de rikedomar haven innehåller.

NUMA:s båt sprängs och Austin får klart för sig att han är placerad på skurkarnas dödslista. Som vanligt är det fart och fläkt över Cusslers historier och de har ofta en plausibel bakgrund. Att det sedan går väldigt fort ibland är något man får ta och läser man Cussler lite då och då har man skaffat sig ett överseende sinne. Det här är spännande på samma sätt som i andra serieböcker. Man vet att hjälten klarar sig, men man vill veta hur det ska gå till.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22