VIT SYREN

Jul 15th, 2016 | By | Category: 2016-07 juli, Recension

Omslag till Vit syrenAv Cecilia Sahlström
Grönegatan Förlag, 2016
ISBN 9789198156539, 477 sidor

Detta är en tjock men trots det ganska lättläst bok eftersom kapitlen är korta och språket lättläst, till och med lättbegripligt eftersom Sahlström gjort sig av med den byråkratiska stil som annars präglar poliser (och före detta poliser) när de skriver. Vit syren är något av en psykologisk thriller i försommartid när kommissarien vid våldsroteln i Lund, Sara Vallen och hennes huvudsakliga sidekick, kriminalinspektör Rita Anker tillsammans med övriga kolleger på våldsroteln kallas till ett brutalt överfall i stadsparken. En ung pojke har hittat en naken flicka bland buskarna och ringt larmnumret.

Cecilia SahlströmUtredningen blir inte lätt när poliserna söker ledtrådar till gärningspersonen i den gamla lärdomsstadens parker, vindlande gator och vattenhål. De personer de hittar i jakten på sanningen hör sällan hemma på samhällets solsida men det betyder inte att de är annorlunda än oss andra priviligierade, liksom vi söker de kärlek och närhet. Det blir både spännande och känslosamt.

Cecilia Sahlström hade en karriär som kulturvetare innan hon blev polis och i tjoget år arbetade med sexualbrott och andra fall som har med relationer att göra. Sedan bytte hon åter yrkesbana till ledarskapskonsult, coach och föreläsare innan hon började arbeta inom socialtjänsten där hon nu är chef. Sedan 12 år tillbaka är hon bosatt i Lund.

NINNI C. LARSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22