VISKA MITT NAMN

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Ronlyn Domingue
The Mercy of Thin air 2005
Översatt av Ewa Mazetti-Nissen
Bra Böcker 2006

Årets kärleksroman utan tvivel. En varm och kärleksfull fantasyberättelse som handlar om vad som händer efter det att huvudpersonen Raziela Nolan genom en olyckshändelse dör. Hon hamnar i ett så kallat ”mellanläge” efter döden och har då förmågan att vara närvarande i de levandes liv. Det hela utspelas dels i 20-talets New Orleans, Razielas tid, dels i nutid, där hennes släktingar lever sina liv. Ibland kan det vara svårt att hänga med i de olika tidsskedena.

Författarinnan beskriver den verkligt djupa och innerliga kärleken på ett utomordentligt vackert sätt, som gör boken extra läsvärd.

Hon skildrar öppenhjärtigt det sexuella och Razi är verkligen före sin tid. Hon gömmer förbjudet material om födelsekontroll i bibliotekets böcker, som sedan hittas i modern tid.

Berättelsen skildrar två vackra och innerliga kärlekshistorier, som författarinnan väver samman till en njutbar färdig väv. Ett överraskande slut gör boken njutbar på flera sätt och jag vill verkligen rekommendera den. En eloge till den som gjort omslaget.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22