VIOLINISTEN och DÖDSÄNGELN

Aug 4th, 2011 | By | Category: 2011-8 aug, Recension

Omslag till ViolinistenVIOLINISTEN
Av Mats Ahlstedt
Kabusa Pocket 2011
ISBN 978-91-7355-188-5, 262 sid

När originalboken utkom på MB Förlag 2006 skrev Jan Nygren bland annat följande:

”Violinisten är en bitvis riktigt spännande historia som bara störs av viss seghet i somliga utredningspartier. Ahlstedt är duktig när det gäller att skriva en historia som är väl sammanhållen, har vettiga personporträtt och en trovärdig skildring av polisarbete.

Titelns violinist är den världsberömda Beatrice Larsdotter som känner sig förföljd – och har all anledning att göra det. Ahlstedt berättar en historia om bortföranden som påminner lite om andra (i synnerhet norska) som jag läst, men som ändå har en egen ton. Djävulen sitter i detaljerna, har det sagts, och detaljrikedomen gör att denna roman blir fan så bra.”

Omslag till DödsängelnDÖDSÄNGELN
Av Mats Ahlstedt
Kabusa pocket 2011
ISBN 978-91-7355-189-2, 242 sid

Det här är en något reviderad utgåva av originalboken som utkom på MB Förlag 2005. Om den skrev Calle Jansson bland annat förlande:Dödsängeln handlar om hur medelålders affärsmän mördas i Göteborgstrakten. Kommissarie Sören Högström och hans kollegor vid länskriminalen fattar först ingenting – tills de så småningom hittar sambanden och förstår att en seriemördare är i farten. Ahlstedt tar upp rasism inom poliskåren och de Mats Ahlstedtkvinnliga polisernas svårighet att hävda sig i en mansdominerad yrkeskår men skriver också medkännande om utsatthet och sårbarhet.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22