VINTERSTRÖMMEN

Dec 20th, 2020 | By | Category: 2020-12 dec, Recension

Omslag till VinterströmmenAv Kamilla Oresvärd
Bokfabriken, 2020
ISBN 978-91-78355-28-0, inbunden, 329 sidor

Kamilla Oresvärd debuterade med en serie av tre polisromaner 2015. Spelplats är Göteborg, där hon bor och har sitt arbete på ett internationellt bolag. Vinterströmmen utspelar sig på Vargön strax före jul, med mycket snö och stark kyla. Mona Schiller, 56, är jurist och har tillsammans med sonen, kriminalinspektör Anton Asplund, tagit på sig några svåra fall. Mona har nyligen Kamilla Oresvärdbosatt sig på Vargön efter att ha bott i London i många år. Hon har tagit med sig många farliga hemligheter och vill nu till jul ställa allt tillrätta.

Kapitel 1 är en riktig pärla, bara en och en halv sida! Tyvärr har resten av boken också väldigt korta kapitel, 106 stycken, ja man kan knappt kalla dem kapitel. Det är för det mesta bara 1, 2 eller 3 sidor och nästan alla lämnar små cliffhangers efter sig och berättelsen hackar sig fram. Det är inget för den som vill ha en ”flytande” berättelse. Nåväl, om man vänjer sig vid oskicket får man uppleva en riktigt obehaglig historia, som drar in ett antal av Vargöns personer, mamma juristen, polissonen, svärdottern, stökiga yngsta sonen, mammans ex, f.d. strippan m.fl. Sammantaget är Vinterströmmen en makaber blandning av mysigt familjeliv och råaste våld.

BERIT ENGDAHL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22