VINDARNA PÅ CAMINO ISLAND

Jun 18th, 2021 | By | Category: 2021-06 juni, Recension

Omslag till Vindarna på Camino islandAv John Grisham
Camino Winds, 2020
Översättning Kjell Waltman
Albert Bonniers förlag, 2021
ISBN 978-91-0018851-1, inbunden, 286 sidor

Jag har gillat Grishams juridiska deckare ända sedan han debuterade, men här känns han lite trött. Intrigen är det inget fel på och amerikansk juridik är som vanligt rätt snårig.

Bäst är början: vi återvänder till Camino Island och dess invånare som vi träffade i boken med samma namn. Bokhandlaren Bruce Cable och hans författarvänner samlas och är rätt säkra på att den annalkande orkanen som vanligt ska missa ön. Men icke: och Grisham excellerar i orkanskildring och det tunga uppröjningsarbetet efteråt. En av författarvännerna hittas död, och Bruce och kamrater börjar misstänka mord, något som lokalpolisen helst inte vill utreda.

Är det kanske något i det nya manuset, som ingen ännu läst, som avslöjar saker som mäktiga personer vill dölja?

Det kokar ner till vanvård på äldreboenden, och där handlar det om mycket pengar.

Som sagt: inget fel på intriguppbyggande men här berättar Grisham väl omständligt och pratigt, många utvikningar som inte tillför något.

Jag återvänder gärna till Bruces bokhandel på ön om bara författare Grisham låter Bruce och hans kamrater prata själva. Han kan bättre, men juridiken är fortfarande spännande.

LEIF-RUNE STRANDELL

John Grisham

John Grisham. Foto Michael Lionstar

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22