VILSELEDD

Jun 9th, 2012 | By | Category: 2012-06 juni, Recension

Omslag till VilseleddAv Linwood Barclay
Never look away 2010
Översättning Elisabeth Fredholm
Kabusa böcker 2012
ISBN 978-91-7355-231-8, inb, 411 sid

Alla som har barn har någon gång upplevt att barnet försvunnit. Den omskakande känslan kommer fram när boken beskriver hur journalisten David Harwood går med fru och fyraåring på den lilla stadens nyöppnade nöjespark. Sonen försvinner, men när han hittar honom är hans fru försvunnen, ses inte på entréns övervakningskameror, visar sig inte ha den beställda biljett som David försäkrar finns.

Linwood BarclayHans oro är att hon ska ha tagit livet av sig för hon har visat en del depressiva tendenser på sistone. Polisen blir dock misstänksam när ingen annan har märkt detta, och att ingen annan än maken har sett henne på flera dagar.

Så misstankarna går förstås den vanliga vägen: det är maken som dödat henne för att få ut livförsäkringen. Hans jobb på lokaltidningen är i fara.

Så börjar det. David måste själv leta, men blir förvirrad när han efter ett tag får reda på att hans frus föräldrar, enligt de papper han sett, dog som liten flicka…

Så vem var hans fru? Han har bara känt henne i fem år.

Läsaren får snart veta mer. Mysteriet är uppklarat för oss, men ur ska det gå för de inblandade?

Det är mycket spännande, men kanske är personerna inte de mest trovärdiga.

Författaren har skrivit flera thrillers förut. Den förra handlade om gåtor när en tonårsdotter försvinner (Morgonen hon försvann), och hans första, Utan ett ord, om en hel familj som försvinner utom tonårsdottern. Bok två, Alltför nära, handlar om när en hel grannfamilj mördas.

Så i tre av fyra böcker är det försvinnanden. Får se om han lyckas variera temat ytterligare. Han har lyckats hittills så att han numera är heltidsförfattare.

LEIF-RUNE STRANDELL

För recensioner av de tre tidigare sök på Dast-platsen på författarens namn.
Författarens webbplats: http://linwoodbarclay.com/

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22