VILLOSPÅR

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-3, Recension

Av Sue Grafton
N is for Noose 1998
Översatt av Börje Crona
Bra Böcker 2003

Det gick tydligen inte att på svenska fortsätta titlarnas bokstavslek längre. Men detta har ju inget med romanen att göra, så bort det. Kinsey Milhone fortsätter sin detektiva verksamhet med att utreda hur det kom sig att polisen Tom Newquist plötsligt avled i en hjärtinfarkt. Änkan förklarar att han verkade mycket plågad under sina sista veckor.

Milhone finner att Nykvist … förlåt Newquist … på egen hand arbetat med ett par mystiska dödsfall som kan höra ihop. Ju längre hon kommer i sin utredning och ju mer hon lär sig fattar hon att hon själv är i fara.

Det är ett grepp som Grafton använt förr. Att utsätta huvudpersonen för stora risker och dödliga hot är ganska – för att inte säga mycket vanligt inom kriminallitteraturen. Ibland funkar det, ibland inte. Sue Grafton är rutinerad nog att få det att fungera. Det är en av hennes styrkor, en annan är att man tror på hennes personer och tycker om det hon skriver om den amerikanska västkustens topografi.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22