VILLEBRÅD

Feb 16th, 2010 | By | Category: 2010-1, Recension

Omslag till VillebrådAv Richard Montanari
Merciless 2007
Översatt av Nils Larsson
Norstedts 2010

Ännu en seriemördare, en psykiskt störd man som lever i sin egen föreställningsvärld!  Dessutom uppträder ytterligare en mördare, en man som tar rättvisan i egna händer och avrättar pedofiler. Och som om inte det räckte, finns Matthew Clarke som vill hämnas på den ena huvudpersonen, Kevin  Byrne.  Denne skjuter  inte resolut ner en störd man som tar Clarkes hustru som gisslan och skär halsen av henne när han inte får som han vill.

Richard MontanariInte en kriminalhistoria som lunkar  fram i sakta mak, alltså. Snarare är den överlastad med handling.  Den enda historia som reds ut ordentligt handlar om seriemördaren. De andra får ett slut, visst, men de behandlas så kortfattat, att jag undrar varför författaren inte nöjt sig med att berätta en historia.

De båda poliserna,  Kevin Byrne  hans partner Jessica Balzano, tecknas någorlunda tydligt och levande, de andra mera skissartat.

Spelplatsen är Philadelphia men  staden känns väldigt anonym.

Spänningen finns där; jag läste boken på ett par dagar.

BENGT HEURLIN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22