VI MÅSTE HITTA PAPPA!

Jan 9th, 2018 | By | Category: 2018-01 jan, Recension

Omslag till Vi måste hitta pappa!Av Kjell E. Genberg
Bilder: Carlos Canel
Apec förlag, 2018
ISBN 978-91-88333-23-0, häftad, 27 sidor

Två apbarn i djungeln är less. De har tröttnat på att hjälpa mamma med hushållsarbetet. Diska, hämta ved och städa är inte vad de tycker är roligt och något annat, som är kul, finns inte att göra där de bor.
En dag smiter de hemifrån. Målet är att träffa pappa som är arbetar långt borta för att försörja familjen. Honom vill de ha tag i för de längtar så mycket. De vet att han arbetar på en cirkus i staden som ligger bortanför floden.

Kjell E GenbergVandringen dit blir stundtals motig. Barnen är åtta och nio år och upptäcker att de inte kan simma. Hur kommer man då över floden? De har inte heller tänkt på att vilda djur har apor på matsedeln. Det är inte helt lätt att vara borta från mamma, heller, när längtan blir stor.

Som tur är hittar barnen sin appappa. Han följer med barnen hem, för han har längtat efter familjen. När de tre väl är hemma blir mamma glad för nu är de fyra som kan hjälpa till med hushållsarbetet.

Berättelsen är skriven på Lättläst svenska. Bilderna är roligt berättande. En trevlig bok, i det lilla formatet, för dem som nyss lärt sig läsa.

HELENA SIGANDER

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22