VI HAR EN DEAL

Jan 28th, 2013 | By | Category: 2013-01 jan, Recension

Omslag till Vi har en dealAv Ossian Noblewine
Bokförlaget Noblewine 2012
ISBN 9789198069808, inb, 169 sidor

Som märks av författarens och förlagets namn är detta en egenutgivning. För att vara en sådan har boken en snygg layout. Den känns ”riktig”. Och det är klart att den är, ett ärligt försök att skapa en spänningsroman.

Pelle Hemlin är polischef i Sverige men frestas att ta mutor och byta identitet. Han fortsätter sitt liv i Sydafrika. Där finner han kärleken och gifter sig. Livet ter sig ganska ljust för honom. Men det vore inte en kriminalroman om där inte fanns några orosmoln. Hans hustru har begått brott, en gammal antagonist dyker upp och han drabbas av en svår sjukdom. Hans täckmantel kan bli avslöjad.

Historien är ganska naivt berättad, trovärdigheten är förhållandevis låg. Jag får känslan av ungdomsromaner som de gamla Femböckerna ungefär. Beskrivningen av relationerna och den spirande kärleken hade behövt en rejäl putsning. Det är egentligen inget fel på själva grundidén, men en professionell redaktör hade haft en del att sätta tänderna i.

Ossian NoblewineDet bästa med boken är avslutningen. Den är rejält fyndig och har en knorr som var oväntad. Jag får känslan av att författaren har en oförlöst humor som kanske hade varit värd att släppa lös.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22