VEDERGÄLLNINGEN

Jan 13th, 2020 | By | Category: 2020-01 jan, Recension

Omslag till VedergällningenAv Lotta Lundh
Lind & Co, 2020
ISBN 9789178616022, danskt band, 343 sidor

Sunne är åter skådeplats när kriminalkommissarie Erik Ljung återkommer för tredje gången. Han är en trevlig bekantskap som personifierar den lokala polisens vedermödor. Han och hans kollega Christer får den här gången ett mycket komplicerat fall att nysta i.

En man hittas svårt misshandlad, fjättrad och drunknad i sin bil i Fryken. Offret är en till synes vanlig tvåbarnsfar. Polisen hittar varken ledtrådar eller motiv till brottet.

Ytterligare två offer mördade med liknande brutala metoder hittas inom en kort tidsrymd. Sunne lamslås, men polisen börjar så sakteliga hitta saker som eventuellt kan leda till förövaren.

Det otänkbara har hänt, en seriemördare i Sunne, men den lokala polisen väljer att inte ta hjälp utifrån. Det hade kanske behövts, i synnerhet som om de verkar lite valhänta i sitt utredningsarbete.

Romanen har ett traditionellt upplägg där läsaren också får följa med hem till huvudpersonen Erik och hans fru Cissi. Deras familjeliv och förhållanden får ta lika mycket plats som kriminalhistorien. Normalt är jag kritisk till när gärningspersonen talar till läsaren i egna kursiva kapitel. Här sker det emellertid så ofta att det bär boken framåt på ett läsvärt sätt.

Det är en spännande historia som går att läsa bara för den skull, men tyvärr finns där en del logiska tankevurpor som drar ner betyget.

NISSE SCHERMAN

Lotta Lundh

Lotta Lundh, privat foto

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22