VEDERGÄLLNINGEN

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Recension

Av Mark Billingham
Lazy Bones 2003
Översättning av Jan Malmsjö
Minotaur 2005

Seriemördare, hämnare och sexualbrottslingar har vi läst mycket om, kanske för mycket. Men Mark Billingham har i alla fall turnerat den här berättelsen på ett annorlunda sätt. Det handlar om seriemord på frisläppta sexbrottslingar, och där många, även poliserna, bara är tack, samma för att man slipper de här personerna i fortsättningen.

Naturligtvis är det inte så enkelt som det först verkar och även om man kan ana slutet så innebär det bara att spänningen stegras.

Det är en modern pusseldeckare, polispusseldeckare. Naturligtvis finns en kärlekshistoria med, men i hela berättelsen handlar det om kärlek och brist på kärlek hemska barndomsupplevelser finns i botten.

Mark Billingham skriver bra (det är hans tredje bok) men mycket verkar upplagt för en actionfilm. En bra idé, en ambition att säga något om barndomens betydelse och nutida kärlekslöshet, men den lider aven del alltför utstuderade detaljer.

För den som gillar engelska polisdeckare är den dock att rekommendera.

LEIF-RUNE STRANDELL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22