VARFÖR KAN MÄN INTE SÄGA NEJ?

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Torsten Widholm
MR Förlag 2004

Torsten Widholm har publicerat sig mycket som chefredaktör för tidningen Hundsport och har, så vitt jag vet, endast varit delaktig i en thriller en gång tidigare. Denna riktigt välskrivna roman är både thriller, pusseldeckare och kärleks- och polisroman på samma gång, och Widholm har lyckats väl i sina avsikter

Det börjar med att kriminalförfattaren Erling K. Engberg (!) råkar toucha en kvinnas bil i en trafikhädelse. Något senare dyker kvinnan åter upp och ber om hans assistans. Maken tycks ha hotat henne. Motvilligt följer han henne till en ö i Stockholms skärgård där han trakteras väl – och lämnas kvar, men inte ensam. Kvinnans man finns också där och han är död.

Efter en del turer tas han av polisen och åtalas för mordet. Hans kvinnliga advokat tror på Engbergs oskuld och ber förläggaren och journalisten Gustaf Stigson att luska i fallet. En polis, Elisabeth Swan, kommer också över till den stackarens sida, och en ruskig komplott börjar visa sig.

Widholm skriver väl. Ibland tycks det som om fantasin tar väl mycket överhanden, men så kommer en överraskande vändning som ställer allt till rätta igen. En riktigt rolig och spännande ”debut”.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22