VARELSERNA – Elias bok

Oct 19th, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Recension

Omslag till VarelsernaAv Magnus Nordin
Illustratör Lars Gabel
Berghs förlag 2013
ISBN 978-91-502-2009-4, inb, 62 sid

Framsidan talar väl för boken; obehaglig och kommer rakt mot en, ett varnande typsnitt. Det går inte att undvika att känna sig träffad och hotad när man ser på den. Precis som när man kastas rakt in i historien om den obehagliga värld som Elias och Emma nu tvingas leva i.

Illustrationer kompletterar historien väl, stärker denna skräckhistoria och allvaret (att överleva i en zombieapokalyps och att ha en vilja att överleva) som finns där. Snyggt att det är samma stil som i serietidningar, och sparsmakat med färganvändning (bara svartvitt och rött, effektiva färger när det ska vara läskigt och zombies). Snyggt hur bilderna är placerade ihop med texten. Hur de flyter ut över sidorna, varierat med att de tar upp hela sidor och agerar bakgrund till texten. Roligt med något som känns lite annorlunda. Även intressant med så pass läskiga bilder som boken ändå innehåller.

En mycket intressant tolkning av ett populärt tema.

PAULINA LOUTCHKO

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22