VÅR HUND OOGY Det är insidan som räknas

Mar 16th, 2015 | By | Category: 2015-03 mars, Recension

Omslag till Vår hund OogyAv Larry Levin
Oogy – The dog only a family could love, 2011
Översatt av Ann Margret Forsström
Bokfabriken, 2015
ISBN 978-91-87301-90-2, 196 sidor

Dast och Tidningen Hundsport har sina respektive postboxar på samma utlämningsställe så naturligtvis tog jag för givet att boken kommit fel. Men grundlig kontroll av adressen på kuvertet visade att den skulle till oss.

Larry LevinVarför, undrade jag och slog mig ner i vardagsrummet för att snabbläsa. Hunden Oogy hade inte mycket med kriminallitteratur att göra, utom möjligen då att den som valp tränats att bli olaglig kamphund men överlevt. Efter en polisrazzia togs den blodig och sönderbiten om hand men i stället för att avlivas, som är det vanliga i liknande fall, hamnade den på operationsbordet och togs om hand av familjen Levin. Det är husse som skrivit en bok om jycken.

Ingen deckare alltså. Men Dast är ju också ett organ för underhållningslitteratur och nu gick det upp ett ljus varför förläggaren skickat boken till oss. Den är faktiskt mycket underhållande, lite sentimental, överraskande emellanåt och den fick även en hundlös individ som jag att bli lite varm i bröstet.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22