VÄNSKAP TILL DÖDS

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Nora Roberts
Carolina Moon 2000 Översatt av Gunilla Holm Bonniers 2001

Det här är en psykologisk thriller, sedan får Albert Bonniers Förlag kalla den roman hur mycket som helst. Nora Roberts är en bästsäljande författare som omhuldas av både läsare och kritiker i USA, med all rätt. I Sverige har hon funnits att läsa sedan 1993, både under eget namn och pseudonymen Sarah Hardesty. I denna historia, som utspelas till stor del i de heta Sydstaterna, har Tony Bodeen växt upp i ett hårt och förfallet hem, regerad av en grym far. Men han är vän med plantageägarens dotter Hope och allt känns någorlunda bra fram till dagen då Hope hittas mördad i träskmarken.
Tony flyttar men återkommer efter flera år, återser barndomsvänner, fast han lider av att det fortfarande spekuleras kring Hopes död och han känner misstankarna, sa inträffar ytterligare ett mord.
Kring detta intrikata öde spinner Roberts en tät väv som får kalla kårar att åka hiss längs ryggraden (förlåt klichén) och det är svårt att lägga boken ifrån sig. I morgon ska jag köpa lösnaglar.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22