VÄNDA BLAD

Aug 11th, 2011 | By | Category: 2011-8 aug, Recension

Omslag till Vända bladAv Julie Jézéquel
Retour à la ligne 2009
Ö
versatt av Ragna Essén
Sekwa 2011

ISBN 9789186480127, 220 sid

Julie Jézéquel romandebuterar med Vända blad. Hon är skådespelare och manusförfattare. Hon har spelat in ett femtiotal bio- och tevefilmer och skrivit tolv tevemanus.

Romanens huvudperson är Clara Tallane, en uppskattad manusförfattare för teve, som blir bannlyst i branschen sedan hon vält ett skrivbord i knät på sin producent. För att kunna försörja sig och sin femtonårige son bestämmer hon sig för att bli spökskrivare. Hennes första kund är en fabriksdirektör, som ber henne hitta på ett nytt liv åt honom.

Julie JézéquelDet här är ingen stor roman och hur ofta får man en sådan i sin hand. Det är heller inte ett debutantverk. Det är en mycket habil skribent som ligger bakom Vända blad. Med en annorlunda idé. Kanske kan den tolkas som en inblick i tevevärlden. Men romanen har andra kvaliteter.

Spelet mellan Clara Tallane och fabriksdirektören trissas upp efterhand. Minst lika fascinerande är samtalen mellan modern och den femtonårige sonen.

Det här är en trivsam roman med humor, spänning och satir. Och värme. Ni som bara läser kriminalromaner. Läs Vända blad. De är både lättläst och spännande.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22